g
broskvový kompot
nebo mandarinkový, jahodový, ananasový... pevný podíl ovoce cca 400 g
Postup přípravy receptu
Plech vyložíme pečicím papírem.
Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, přidáme olej, aroma, vodu, mouku s kypřidlem a dobře promícháme. Nakonec zlehka vmícháme i tuhý sníh z bílků a těsto rozetřeme rovnoměrně na připravený plech. Dáme péct do předehřáté trouby na střední teplotu dorůžova na cca 12 minut, vyzkoušíme špejlí. Ještě teplou roládu srolujeme a necháme téměř vychladnout. Pak rozmotáme, opatrně sundáme papír.
Krém: smetanu ušleháme s cukry, pak vmícháme tvaroh. Část krému necháme na potření rolády. Do vnitřního krému přidáme drobně pokrájené, dobře okapané ovoce. Část ovoce si ponecháme na dozdobení rolády.
Krémem s ovocem naplníme roládu a zavineme. Čistým krémem roládu potřeme po celém obvodu a dáme chladit a proležet. Po odležení dozdobíme zbylým ovocem a podáváme.
Broskve nakrájíme na kousíčky, propasírujeme a rozmixujeme. Do studené ovocné dřeně přidáme želírovací cukr v poměru 1…
více o Broskvová marmeláda s rumem
1. Do misky prosijte mouku a sůl s práškem do pečiva. Ve větší míse smíchejte arašídové máslo s máslem a všemi třemi…
více o Sušenky z arašídového másla
Oloupanou a nahrubo nakrájenou mrkev, celer a cibuli s dýni vaříme v co nejmenším množství vody. Když je vše uvařeno do…
více o Smetanová dýňová polévka