Z másla, mouky a cukrů připravíme drobenku. Do vymazané a vysypané formy (28 cm) nasypeme 2/3 drobenky a dobře ji umačkáme (i do okrajů), zbytek necháme na posypání koláče před pečením.
Tvaroh rozmícháme se žloutky, cukrem, citronovou kůrou a nakonec vmícháme i tuhý sníh z bílků. Tvarohovou náplň zlehka rozetřeme na koláč, poklademe plátky oloupaných hrušek bez jádřinců a posypeme zbytkem drobenky.
Pečeme v předehřáté troubě na střední teplotu (180 stupňů) dozlatova.
Koláč má jemně křupavé těsto, nadýchanou náplň a dá se jíst i teplý.
Drobenkové těsto můžeme ochutit lžičkou skořice a hrušky nahradit jablky.
Mouku zadělejte s měkkým máslem, žloutkem, 2–3 lžícemi studené vody a 2 lžícemi krupicového cukru. Hladké těsto zabalte…
více o Makový koláč s tvarohem
Brzy bude na našem trhu spousta čerstvých domácích jahod. Zkuste si s nimi udělat dort, který není náročný na přípravu.…
více o Jahodový dort bez pečení
Ze všech ingrediencí vypracujeme těsto. Vložíme do mikroténového sáčku a necháme alespoň den uležet. S těstem je možné…
více o Tvarované motané perníčky
Jednoduchá a velice rychlá příprava houskových knedlíků, kde nehrozí, že je rozvaříte, když se budou dělat o pět minut…
více o Jednoduché houskové knedlíky
Z koření připravíme marinádu, kuřecí maso nakrájíme na malé kousky, přidáme marinádu a necháme chvilku odležet.
Na…
více o Kuřecí maso s pórkem na kari
1. Brambory, mrkev a pastinák oloupejte a nakrájejte na co nejtenčí plátky(třeba v robotu).
2. Troubu předehřejte na…
více o Smetanové brambory Michopulu