Bílky ušleháme v tuhý sníh. Žloutky utřeme s cukrem a vanilkovým cukrem do pěny. Poté po částech a zlehka vmícháme mouku, sníh a směs rozetřeme na plech vyložený pečícím papírem. V předehřáté troubě pečeme při 175 °C cca 14 minut.
Upečený korpus ihned po vyjmutí z trouby převrátíme na pomoučněnou utěrku a necháme vychladnout.
Žloutky, mouku a cukr smícháme s mlékem a svaříme jako když připravujeme pudink. Necháme vychladnout.
Po vychladnutí smícháme směs s našlehaným máslem
Z piškotového plátu opatrně sloupneme pečící papír a plát poté potřeme krémem. Banány oloupeme, položíme na okraj plátu a ten pomocí utěrky svineme. Roládu pevně zabalíme do alobalu, aby udržela tvar a uložíme do lednice vychladit.
Králíka rozporcujeme, z trupu připravíme vývar. Pokud nemáme celého dáme kýta, hřbety a podlejeme vodou. Porce osolíme,…
více o Králík – slintající soused
Oloupané brambory nakrájíme na malé kousky, česnek na plátky a vše dáme do zapékací misky, přidáme vegetu, majoránku,…
více o Brambory zapečené s česnekem
Maso osolíme, prudce opečeme na rozehřátém tuku a vyndáme. Na tuku osmažíme na plátky (!) nakrájenou cibuli, zaprášíme…
více o Bratislavské plecko pro Aničku
1. Kuřecí maso nasekáme na drobné kousky a prudce opečeme na másle.
2. Dáme do pekáče a podlijeme bílým vínem, přidáme…
více o Kuře na víně M. Woodhamsové