Oloupeme 4 rajčata a nakrájíme je na malé kousky. Nadrobno nasekáme cibulku, kterou dáme zpěnit na pánev a připravíme si maso. Do masa přidáme koření na špagety, mix koření a s olejem promícháme. Když je cibulka opečená dozlatova, přidáme maso a opékame. Po chvilce přidáme 4 stroužky nadrobno nakrájeného česneku, nakrájená rajčata a protlak. Dobře promícháme a přidáme dostatečně oregana, provensálského koření a dosolíme. Necháme 10 minut dusit. Podáváme s těstovinami.
Lilek oloupeme, nakrájíme na kostičky a podusíme na cibuli. Přidáme nakrájená rajčata, česnek, provensálské koření a…
více o Lilková omáčka na těstoviny
Cibuli jemně nakrájíme a společně s brokolicí na růžičky opečeme na oleji. Zalijeme vodou, přidáme brambory, česnek a…
více o Brokolicová polévka s brambory
Mouku prosijeme do mísy a uprostřed uděláme důlek. Do něj rozdrobíme droždí a smícháme ho s 1 lžící cukru a 2-3 lžícemi…
více o Štóla marcipánová ovocná
Stejně velké nové brambůrky neloupeme, pouze důkladně očistíme a osušíme a upečeme je na suchém plechu do tmavě hněda.…
více o Dědovy pikantní brambůrky