Z vlažného mléka, cukru a kvasnic si připravíme kvásek a nechame vzejít na teplém místě. V míse smícháme prosátou mouku, sůl, vejce, vykynutý kvásek a vypracujeme polotuhé těsto. Přikryjeme ho a necháme na teplém místě kynout cca 30 - 40 minut (podle teploty v místnosti), že je vykynuté poznáte tak, že je kypré, lesklé, pružné a uděláte-li do něj důlek, zvolna se bude vyplňovat.
Těsto rozdělíme na stejné dílky, rozválíme na pomoučeném vále na kulaté placičky. Na střed každé dáme lžíci borůvek a asi půl lžičky cukru, dobře zabalíme a nechame kynout.
V dostatečně velkém hrci vaříme v mírně osolené vodě asi 10 minut. Uvařené knedlíky ihned po vyjmutí z vody propíchněte špejlí nebo vidličkou, aby mohla vyprchat pára a nesrazily se.
Knedlíky podávejte hojně posypané cukrem, perníkem a přelité rozpuštěným máslem.
kralika rozsekame na porce. Doprostred pekace polozime kachnu okolo nasklademe porce kralika, pridame nakrajenou cibuli…
více o Kachna pecena s kralikem
Z jablek odkrojíme horní část a vykrojíme jaderník. Potom jablka vydlabeme. Vnitřek potřeme citronovou šťávou, osolíme,…
více o Jablka plněná mletým masem
cukr,med,heru,vejce,mléko a sodu dáme do hrnce a za stálého míchání vaříme cca 3 minuty. Až to začne bublat odstavíme a…
více o Medovník pro mlsný jazýček