Pokud pečete občas kuře jen tak se slaninkou a cibulí, vždy něco zbyde. Tyto zbytky obereme a vložíme zpět do pekáčku po pečení – daleko lépe se natáhne tuk i šťáva a nemusí se mýt tolik nádobí. Brambory omyjeme, dle zvyku oloupeme, nebo necháme se slupkou a prosolíme. Takto připravené je přidáme ke kuřeti, promícháme. Vyklopíme si do misky tvaroh, vejce a zalijeme mlékem na „smetanovou“ hustotu. Nenahrazujeme tvaroh smetanou, jídlo by ztratilo typickou chuť. Tuto směs opět osolte a zalijte s ní kuře a brambory.
Pečeme při 190 °C cca hodinku.
Jako příloha se hodí čalamáda nebo naložená okurka.
Očištěné kuře vykostíme, z masa stáhneme kůži a nakrájíme ho na větší kostky. Připravíme si oprané hlavičky žampionů a…
více o Chalupářský špíz z kuřete
Nivu utřeme s máslem (kombinace pomazánkového a normálního másla taky není špatná), doporučuji jemně nastrouhat a potom…
více o Ježek s nivovou pomazánkou
Ze všech ingrediencí vypracujeme těsto. Vložíme do mikroténového sáčku a necháme alespoň den uležet. S těstem je možné…
více o Tvarované motané perníčky
Tvarůžky rozmačkáme vidličkou, smícháme s tvarohem, jogurtem nebo smetanou, drobně nakrájenou cibulí, kmínem a pepřem.…
více o Olomoucká tvarohová pomazánka
Piškot:
Ušleháme vejce s cukrem a poté přidáme hl. mouku. Piškotové těsto nalijeme do vymazané formy a dáme péct do…
více o Zákusek Hrk hrk (rychlovka)