Bramboláda se zbytky kuřete

4.5

hodnoceno: 2
Příprava: neuvedeno
Porce: 4
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 1
      ks kuře zbytky
    • 1
      ks cibule
    • 5
      ks brambory rané
    • 2
      ks vejce
    • 1
      dl mléko
    • 50
      g slanina
    • 1
      kelímek tvaroh

Postup přípravy receptu

  • Pokud pečete občas kuře jen tak se slaninkou a cibulí, vždy něco zbyde. Tyto zbytky obereme a vložíme zpět do pekáčku po pečení – daleko lépe se natáhne tuk i šťáva a nemusí se mýt tolik nádobí. Brambory omyjeme, dle zvyku oloupeme, nebo necháme se slupkou a prosolíme. Takto připravené je přidáme ke kuřeti, promícháme. Vyklopíme si do misky tvaroh, vejce a zalijeme mlékem na „smetanovou“ hustotu. Nenahrazujeme tvaroh smetanou, jídlo by ztratilo typickou chuť. Tuto směs opět osolte a zalijte s ní kuře a brambory.
  • Pečeme při 190 °C cca hodinku.
  • Jako příloha se hodí čalamáda nebo naložená okurka.

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: