Bramboráky sváteční

2.65

hodnoceno: 17
Příprava: 60 minut
Porce: 4
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 5
      ks brambory 4-5
    • 2
      ks vejce
    • 100
      g ementál
    • celer kousek
    • 1
      ks cibule menší
    • 3
      lžíce pohanková mouka
    • 1
      lžička majoránka
    • 0,5
      lžička pepř mletý nebo bylinný
    • 1
      lžička sůl mořská
    • 1
      lžíce dýňová semínka
    • 1
      lžíce slunečnicová semínka
    • olej na smažení nebo ghí
    • česneková pasta

Postup přípravy receptu

  • Brambory nastrouháme na jemno a slijeme přebytečnou šťávu, přistrouháme ementál, cibuli a celer, rozklepneme vejce a vmícháme mouku a koření. Hustotu těsta upravíme moukou, případně vodou. Smažíme na teflonce s minimem tuku.
  • Doporučuji ghí (přepuštěné máslo), dodá zvláštní chuť i vůni. Hotové bramboráky potřeme dle chuti česnekovou pastou a přeložíme napůl. Možno ozdobit lžící bílého jogurtu.
Zařazení:

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: