Uvařené brambory oloupejte a poté nastrouhejte na jemném struhadle. Přidejte vejce, sůl, mouku, krupici a vypracujte jemné těsto. Z těsta poté vytvarujte šišky, které vařte v osolené vodě zhruba 20 minut. Knedlíky nezapomeňte po 10 minutách obrátit. Těsto na knedlíky můžete libovolně vylepšit, vynikající je například orestovaná cibulka.
Podáváme nakrájené na plátky a posypané dozlatova orestovanou cibulkou.
Do mísy dáme mouku, smícháme s práškem do pečiva, přidáme sůl, kmín, nakrájenou zelenou nať. Promícháme a přiléváme dle…
více o Chlebový knedlík bez vajec
Naklepeme kuřecí maso - lépe je ho naříznout tak, aby zabíralo co největší plochu a nebylo vysoké (z praktických důvodů…
více o Kuřecí prsíčka s překvapením
Koleno vaříme hodinu ve slané vodě s bobkovým listem a novým kořením. Po vyjmutí uděláme do kůže pár podélných zářezů…
více o Pečené koleno v pivní marinádě