Vajíčka si rozdělíme na žloutky a bílky. Žloutky vyšleháme s cukrem a potom přidáme vodu a olej, opět vyšleháme. Nakonec přidáme mouku a prášek do pečiva a opět vyšleháme. Pokud je těsto tuhé, přidáme ještě vodu, sama osobně přidávám ještě asi 5 lžic, ale to záleží na situaci. Nakonec vyšleháme z bílků sníh a lehce vmícháme do těsta. Těsto vlijeme do vymazaného a vysypaného plechu a pak přidáme ovoce.
Pečeme při 180 °C v předem předehřáte troubě, až bude bublanina pěkně upečená.
V páře uvaříme pudink v půl litru vody, žloutky, vanilkový cukr, citron. Necháme vychladnout. Ušleháme máslo s cukrem,…
více o Bruselák s citronovým krémem
Mouku smícháme s práškem do pečiva a cukrem a dobře promícháme s tukem. Do středu směsi uděláme jamku, vklepneme do ní…
více o Jablkový koláč od babičky
Zaděláme kvásek (já roztírám droždí na kašičku s cukrem a poté přidávám další suroviny), přidáme do mísy s moukou, solí…
více o Dalamánky z chlebové mouky
Formu na biskupský chlebíček vyložíme peč. papírem, poklademe angl. slaninou, na to rozložíme ještě naplocho rozříznuté…
více o Rychlá kuřecí roláda z řízků