Vajíčko rozdělíme na žloutky a bílky. Žloutky utřeme s moučkovým a vanilkovým cukrem. Poté přilijeme vodu a pořádně šleháme (cca 5 minut). Poté postupně přiléváme olej. Přisypeme mouku s kypřicím práškem a pořádně šleháme. Naposledy ručně přimícháme sníh z bílků.
Vylijeme do vymazaného a moukou vysypaného pekáče, přidáme ovoce. Dáme do předem vyhřáté trouby na 200 °C a hned snížíme na 180 °C. Pečeme minimálně 40 minut.
Hotovou bublaninu poprášíme moučkovým cukrem.
Bublanina bude krásně vláčná a rozpadat se na jazyku!
Do části vlažného mléka rozmícháme trochu mouky, přisladíme 1 lžící cukru a rozdrobíme droždí - necháme vzejít kvásek. …
více o Cukrářská vánočka (mazanec)
Odblaněná vepřová játra nakrájíme na kousky a orestujeme doměkka s jemně nasekanou cibulí. Směs dohladka rozmixujeme,…
více o Paštika z vepřových jater
V míse si připravíme podoubnou směs jako na sekanou: mleté maso, 2-3 lžičky soli, pepř, koření na mleté maso a česnek…
více o Zapečená cuketa s mletým masem