Cannelloni s boloňskou omáčkou a bešamelem

2.95

hodnoceno: 22
Příprava: neuvedeno
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

  • Boloňská omáčka pro 2 dospělé
    • 1
      ks cibule menší
    • olivový olej
    • 2
      stroužek česnek
    • bazalka nebo Oregáno
    • 400
      g mleté maso
    • 2
      lžička koření na mleté maso
    • 1
      sklenice nakládaná loupaná rajčata malá - 0,33l (tj. asi 4 ks)
  • Bešamel
    • 1
      ks cibule menší
    • 40
      g máslo
    • sůl
    • 40
      g hladká mouka
    • 0,5
      l mléko
    • 1
      ks hřebíček
    • pepř mletý
    • 1
      ks bobkový list
    • 1
      špetka muškátový oříšek
    • olivový olej na vymazání pekáčku
    • 40
      g parmazán strouhaný
    • alobal
    • 200
      g cannelloni (až 250g) - těstoviny ve tvaru trubiček

Postup přípravy receptu

  • Boloňská omáčka: na oleji osmažíme cibulku, když vůně zesládne, přidáme mleté maso, prudce opečeme a mícháme, pak přidáme koření, nakrájená rajčata, prolisovaný česnek a dusíme asi 10 minut.
  • Bešamel: cibuli zpěníme na másle, přisypeme mouku a necháme zhoustnout, mícháme. Takto připravenou jíšku necháme vychladnout, pak zalijeme mlékem a rozpustíme dohladka. Přivedeme k varu, neustále mícháme. Přidáme koření a necháme na mírném ohni vařit 20 minut. Pak přecedíme.
  • Pekáček trochu vymažeme olivovým olejem a nalijeme polovinu bešamelu. Cannelloni plníme boloňskou omáčkou a dáváme do pekáčku, měly by být asi dvě vrstvy (tento recept je pro 2,5 osoby - dva dospělé a jedno dítě, tak je tam vrstva jen jedna). Zalejeme druhou polovinou bešamelu a posypeme strouhaným parmezánem.
  • Dáme zapéct na 40 minut přikryté alobalem.
Zařazení: Přílohy Těstoviny

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: