Mouku, vejce a podle potřeby vodu vypracujte do vláčného těsta. Nebýt náplně, měli byste teď půl hodinky pohov, ale bohužel... :-) Na pánvi poduste na oleji osolený špenát s vylisovaným čenekem a nechte vychladnout. Mezitím rozválejte těsto na co nejtenčí plátek, (ale zase ne tak, aby se trhalo, protože by vám při vaření vytekla náplň) a začněte z něj vykrajovat čtverce asi 6 krát 6 cm. Do každého dejte špenátovou náplň a pokuste se zavřít (je to docela pracné). Připravené taštičky dejte do hrnce s vroucí osolenou vodou a vařte, dokud nevyplavou na hladinu – něco kolem 3 minut. A pak už na ně jen rozpusťte máslo, nastrouhejte sýr a dobrou chuť.
Lilky oloupeme a nakrájíme na kostičky. Osolíme a necháme 10 minut odležet. Lilek osušíme a opékáme je asi 15 minut v…
více o Africká lilková pomazánka
Marináda na 2-3 krkovice:
- 1 cibule
- 1 strožek česneku
- 3 lžíce hořčice
- 1 dl piva ( desítku, 12 je moc hořká)
…
více o Krkovice v pivu podle Terči
Předehřejte troubu na 160 stupňů. Kachní prsíčka několikrát nařízněte ostrým nožem a celou kachnu osolte a opepřete.…
více o Pomalu pečená kachna s medem