Špagety uvaříme al dente. Během varu si na větším množství olivového oleje zpěníme cibulku a přihodíme na plátky nakrájené celé 4 paličky česneku (na osobu 1 palička - ne stroužek). Smažíme tak dlouho, až česnek ztratí štiplavost. Oleje by mělo být dost - ve woku asi 2 cm. Pak přihodíme několik hrstí (podle chuti) nasekané čerstvé bazalky, stáhneme z ohně a přimícháme uvařené špagety.
Podáváme bez sýra, ale proti gustu, žádný dišputát.
Poznámka: vzhledem k tomu, že oleje se dává relativně dost, doporučuji použít kvalitní (zdravější) olivový.
Špagety uvaříme v mírně osolené vodě, scedíme a propláchneme teplou vodou. V míse prokapeme špagety olejem a posypeme…
více o Bleskové česnekové špagety
Máslo utřeme s cukrem a čtyřmi žloutky do pěny. Přidáme polohrubou mouku smíchanou s práškem do pečiva, zpracujeme. 2/3…
více o Jablkovo-ořechový koláč
Luštěniny přes noc namočíme do vody a druhý den ve stejné vodě uvaříme s kroupami. Před dokončením přidáme nastrouhanou…
více o Bratříčkova polévka z Hané