Cibulový čaj pochází z řady osvědčených "babských" receptů. Znám a dělám dva druhy čaje:
**I.** Dvě oloupané cibule pokrájíme, dáme do kastrolku, zalijeme půllitrem vody a přivedeme k varu. Na mírném plameni vaříme 10-15 minut. Pak scedíme, cibulový vývar osladíme medem nebo cukrem. Pokud sladíme medem, který by mohl dráždit ke kašli, můžeme zjemnit trochou mléka nebo lžičkou másla, které se v horkém čaji rozpustí. Když nemocnému cibulový čaj nechutná a odmítá ho pít, můžeme během vaření přidat vyvařit skořici nebo hřebíčky, kousek nastrouhaného (nasekaného) zázvoru nebo kůru z chemicky neošetřeného citronu. Citronovou (pomerančovou) šťávou můžeme ochutit i hotový čaj.
**II.** Dvě oloupané a pokrájené cibule dáme do půllitrového hrnku a po okraj zalijeme vroucí vodou. Necháme louhovat 10-15 minut. Pak scedíme, ochutíme stejně jako v předešlé verzi. Zázvor, kůru, koření zaléváme společně s cibulí.
Znám hodně lidí, kteří takto léčí sebe i své blízké, každý si musí najít ten svůj nejlepší způsob přípravy a ochucení. Čaj pomůže nejen proti nachlazení, chřipce, viróze, zánětu průdušek..., ale prý podporuje i růst vlasů a zamezuje jejich vypadávání.
Nejdříve zahřejeme olej a dáme do něj bobkový list, nové koření, trochu grilovacího koření, sušené papričky a zahříváme…
více o Pikantní nakládaný hermelín
Housku nakrájíme na malé kousky a zvlhčíme ji mlékem. Na oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibulku , přidáme žampiony a…
více o Lilek se žampionovou náplní
Troubu předehřejeme na 200 stupňů. Listové těsto rozválíme a položíme do formy vyložené pečícím papírem. Těsto jemně…
více o Slaný koláč se sýrem Cottage
Omyté jahody zbav stopky, vlož do mixéru , přidej zmrzlinu , cukr a polovinu mléka. Vše rozmixuj , dolij mléko a ještě…
více o Zmrzlinový koktejl s jahodami