Citrónová rýže

2.6

hodnoceno: 5
Příprava: neuvedeno
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 2
      lžíce máslo
    • 2
      lžička sůl
    • 1,5
      lžička hořčičné semínko
    • 825
      ml voda
    • 5
      snítka petržel 5-6
    • 1
      ks skořice (dlouhý asi 5 cm)
    • 350
      g rýže
    • 1
      ks citron nakrájený na 8 dílků
    • 0,5
      lžička kmín
    • 125
      ml citronová šťáva
    • 0,5
      lžička kurkuma
    • 1
      lžíce olej nebo ghí
    • 1
      ks chilli papričky zelená, drobně nasekaná
    • 5
      ks kari lístky (máte-li)

Postup přípravy receptu

  • V hrnci rozehřejte ghí nebo olej a přidejte kmín, černá hořčičná semínka, listy karí a skořici. Když hořčičná i kmínová semínka změní barvu, přidejte nasekanou čili a potom rýži.
  • Za stálého míchání rýži smažte 2 až 3 minuty. Jakmile zrnka začínají průsvitnět, zalijte rýži slanou vodou a na minutu přiveďte do varu. Chcete-li žlutou rýži přidejte s vodou kurkumový prášek.
  • Hrnec přikryjte, snižte přívod tepla a vařte 18 minut, dokud se neabsorbuje veškerá voda. Potom odstraňte kousky skořice a rýži zalijte citrónovou šťávou a pokapejte máslem. Vařte ještě 2 až 3 minuty bez pokličky.
  • Nakonec každou porci rýže ozdobte dílkem citrónu a snítkou petržele.
Zařazení: Přílohy Rýže

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: