Citrónové kuře s hruškou

3

hodnoceno: 6
Příprava: 45 minut
Porce: 4
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 1
      ks cibule
    • 1
      lžička sůl
    • 2
      lžíce sádlo nebo olej na osmahnutí
    • 750
      g kuřecí prsa
    • 2
      ks citron
    • 100
      g uzený sýr tenké plátky
    • 2
      lžíce olej nejlépe olivový
    • 4
      ks hrušky nebo okapané hrušky z kompotu

Postup přípravy receptu

  • Den dopředu prsíčka naklepeme a rozkrojíme napůl. Lehce osolíme, vložíme do misky a postupně plátek po plátku potíráme šťávou vymačkanou z citronu a smíchanou s olejem.
  • Pokud marináda zbyde, zalijeme jí prsíčka (nejlépe tak, aby byla všechna potopená). Necháme v lednici odležet 1 den, pokud máme možnost, jednou je přeskládáme, aby byly všechny plátky stejnoměrně marinované. Druhý den plátky okapeme a zlehka je obalíme hladkou moukou. V pánvičce rozpálíme sádlo (či olej) a postupně všech 8 kousků zprudka osmahneme. Rozložíme je do pekáčku či remosky, do kterého jsme dali na jemné plátky nakrájenou cibuli. Výpek na pánvi zalijeme zbytkem marinády a případně podlijeme trochou vody a odvaříme. Podlijeme plátky v pekáči (remosce) a dáme na cca 15 minut zapéci.
  • Mezitím si rozpůlíme hrušky a vykrojíme jadřinec. Pokud má hruška tvrdou slupku, můžeme ji oloupat. Máme-li hrušky kompotované, otevřeme kompot a necháme ovoce okapat. Na zapečené maso rozložíme hrušky vypouklou stranou nahoru a na každou dáme plátek sýra. Pokud máme rádi více šťávy, je poslední šance maso trochu podlít. Dáme ještě krátce zapéci (cca 5–10 minut), aby sýr zezlátl a můžeme servírovat.
  • Podáváme s bramborem, bramborovou kaší nebo rýží a okurkem.
Zařazení: Maso Drůbeží

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: