Odměříme 5 skleniček vody, osolíme a 20 minut v ní uvaříme čočku.
Cibuli, česnek a rajče smícháme s kořením a cca 5 min osmahneme na pánvičce. Pak přidáme čočku, ještě chvilku povaříme, dokud všechny ingredience nezměknou a chutě nesplynou.
Brambory uvaříme ve slupce, necháme zchladnout, oloupeme a nakrájíme na kusy.
Cizrnu i brambory přidáme na pánev, důkladně promícháme a případně přidáme ještě trochu kurkumy. Nakonec přidáme kelímek smetany, ještě jednou promícháme a máme hotovo.
Tip: Nejlepší chuť má tenhle pokrm na druhý den, kdy jsou chutě krásně propojené.
Kuře rozporcujeme, potřeme česnekem se solí a dáme do pekáčku společně se 2 oloupanými rajčaty. Olej smícháme s pivem,…
více o Kuře pečené v pikantní směsi
Mouku, prášek do pečiva, cukr, olej, mléko, vejce smícháme dohromady. Zvlášť připravíme tvaroh. Polovinu těsta vlijeme…
více o Buchta s ovocem a tvarohem
Tvaroh smícháme s měkkým sýrem, nakrájenou sterilovanou červenou paprikou, červenou sladkou paprikou, cibulkou na jemno…
více o Budapešťská výborná pomazánka