Cibuli oloupeme, drobně pokrájíme a na trošce olivového oleje osmažíme. Uzené maso pokrájíme na kostičky, přidáme k cibuli a také opečeme. Ke konci zpěníme i rozetřený česnek. Necháme vychladnout. Kyselé okurky pokrájíme na kostičky. Pak vše vmícháme k vařené, scezené a vychladlé čočce. Osolíme, opepříme a dochutíme buď lákem z okurek nebo octem. Podávat můžeme ihned nebo dáme salát ještě vychladit (například v létě).
1. Paprikám seřízneme vršky a vydlabeme je.
2. Cibuli, špekáčky a tvarůžky nakrájíme na kostičky, smícháme s hořčicí a…
více o Olomoucké plněné papriky
1. V hrnci rozpustíme máslo, nasypeme hladkou mouku a uděláme zlatou jíšku, kterou zalijeme vodou nebo vývarem a dobře…
více o Babiččina chlebová polévka