Čokoládová pěna s mátou

3.57

hodnoceno: 7
Příprava: neuvedeno
Porce: 10
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 5
      ks vejce
    • 100
      g čokoláda - mléčná
    • 100
      g hořká čokoláda
    • 125
      ml smetana 12%

Postup přípravy receptu

  • Obě čokolády nalámeme na menší kousky a rozpustíme v horké lázni. Mezitím si oddělíme bílky od žloutků. Až je čokoláda rozpuštěná, přidáme žloutky. Po chvíli i smetanu. Pořád mícháme. Vyšleháme bílky a sníh pomalu vmícháme k čokoládové směsi.
  • Směs přelijeme do velké mísy a necháme chvíli vychladnout. Až mísa nebude horká, dáme ji do lednice na 24 hodin. Poté lžící děláme na talířek měsíčky. Dávejte jich kolik chcete, já dávám 2. Ozdobte čokoládovým dipem a lístkem máty.

Podobné recepty

Doporučujeme

Chyba - Recepty Fitweb

Omlouváme se, nastala chyba. Prosím, pokračujte na úvodní stránku.