Prosátou mouku smícháme se solí, cukrem, ořechy, vejcem a nakrájeným tukem. Přidáme kůru a skořici a připravíme hladké těsto, do kterého vmícháme čokoládu. Zabalíme do fólie a uložíme na 1 hodinu do chladu.
Těsto rozválíme na tloušťku 2–3 mm. Vykrájíme z něho srdíčka, rozložíme je na plech s papírem na pečení a pečeme 12 minut při 170 °C.
Polovinu vychladlých srdíček potřeme zavařeninou nebo nutellou. Srdíčka spojíme a namáčíme je z jedné strany do čokoládové polevy.
Po zaschnutí je necháme v uzavřené krabici 4 dny odležet.
Krajíčky chleba diagonálně nakrájíme na trojúhelníky. V hlubokém talíři rozkvedláme vejce se solí. Do druhého talíře…
více o Opečené toasty s mozzarellou
Roláda: ušleháme zvlášť bílky - doporučuji se špetkou soli (jsou tužší), v další míse ušleháme žloutky s vodou, přidáme…
více o Šarlota aneb roládkový dort
Naklepané hovězí řízky osolíme, opepříme, poctivě namažeme hořčicí. Mírně vymačkané zelí dáme na jeden konec, maso…
více o Španělské ptáčky trochu jinak