Troubu předehřejte na 180 °C (elektrickou) nebo 160 °C (horkovzdušnou). Hranatou formu vyložte pečicím papírem.
Čokoládu rozpusťte spolu s máslem. Vejce šlehejte tak dlouho, až zesvětlají. Pak zašlehejte cukr, až je směs hustá a lesklá. Opatrně vmíchejte do rozpuštěné čokolády, navrch prosijte mouku s práškem do pečiva a vše vymíchejte dohladka. Vlijte do formy a pečte 30–35 minut nebo tak dlouho, až je povrch pevný na dotek, mírně lesklý, ale suchý. Zkoušíte-li propečenost pomocí špejle, měly by na ní ulpět vlhké drobečky, neboť brownies musí zůstat hutné a vlahé.
Během vychládání těsto ještě trochu dojde. Upečené brownies nechte nejprve vychladnout ve formě postavené na kuchyňské mřížce alespoň hodinu, pak je rozkrájejte na cca 16 úhledných čtverečků. Také po rozkrájení je nechte ještě chladnout na mřížce.
Polovinu čokolády (200 g) dáme do ohnivzdorné mísy společně s máslem a na nízkém plameni rozehříváme do té doby, než…
více o Výborné čokoládové brownies
Změklé máslo, moučkový a vanilkový cukr + sůl utřeme do pěny. Postupně za stálého míchání přidáváme vejce, marmeládu a…
více o Smetanové řezy s broskvemi
Ušlehat žloutky s cukrem, vodou, olejem, přidat mouku s práškem do pečiva, nakonec vmíchat sníh z bílků, rozdělit těsto…
více o Mandarinkové krémové řezy
Hermelín plošně rozkrojíme a položíme do rozpáleného oleje řeznou plochou nahoru. Obložíme salámem, posypeme pokrájenou…
více o Hermelín s volským okem
Troubu předehřejeme na 200 stupňů. Listové těsto rozválíme a položíme do formy vyložené pečícím papírem. Těsto jemně…
více o Slaný koláč se sýrem Cottage