Nastrouhejte cuketu, osolte, nechte vypotit a pak slejte vodu.
Našlehejte vejce s cukrem a olejem, přidejte mouku s 1 nebo 1,5 práškem do pečiva a troškou sody, 2 lžíce kakaa, mírně vyždímanou cuketu a pokrájené ořechy.
Pečte v pekáči na 165 stupňů asi 25 minut.
Poleva: do kastrolu dejte 80 g másla a lžíci sádla, 90 g cukru moučky, 2 lžíce mléka a 2 lžíce kakaa – vše zahřejte na plotýnce. Až se máslo rozpustí, přidejte rumovou tresť, pak mimo plotnu vmíchejte 2 lžíce solamylu, promíchejte a hned natřete na horký koláč.
Králíka rozporcujeme, z trupu připravíme vývar. Pokud nemáme celého dáme kýta, hřbety a podlejeme vodou. Porce osolíme,…
více o Králík – slintající soused
Prosetou mouku se sodou promícháme s vejcem, cukrem, medem, skořicí a perníkovým kořením. Těsto necháme nejlépe přes…
více o Medové perníčky z žitné mouky
Uzené maso si uvaříme doměkka ve slané vodě. Pak odkostíme, maso pokrájíme a vývar přecedíme.
Kroupy si uvaříme zvlášť…
více o Uzená polévka s kroupami