Cukrářská vánočka (mazanec)

2.7

hodnoceno: 20
Příprava: 40 minut
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 110
      g máslo
    • 1
      špetka sůl
    • 0,3
      l mléko
    • 2
      ks žloutek
    • 1
      ks vanilkový cukr
    • 50
      g rozinky
    • 500
      g polohrubá mouka
    • 30
      g droždí
    • mandle
    • 1
      špetka muškátový oříšek
    • 1
      špetka citronová kůra
    • 110
      g cukr

Postup přípravy receptu

  • Do části vlažného mléka rozmícháme trochu mouky, přisladíme 1 lžící cukru a rozdrobíme droždí – necháme vzejít kvásek.
  • Ve zbytku mléka rozpustíme sůl.
  • V míse utřeme máslo s cukrem a žloutky, přimícháme vanilku, koření, mouku, přilijeme kvásek a mléko.
  • Vymícháme a pak do něj zapracujeme rozinky a nahrubo sekané mandle, zaprášíme moukou a necháme kynout.
  • Potom těsto rozdělíme na 9 dílů a upleteme vánočku.
  • Potřeme vejcem a posypeme nahrubo sekanými mandlemi.
  • Do horního copu vpíchneme 3 špejle, aby se nám vánočka v troube nerozjela a pečeme.
  • Z tohoto množství uděláme 1 větší vánočku nebo 2 mazance.
Zařazení: Moučníky Dezerty

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: