Domácí pečivo

2.6

hodnoceno: 10
Příprava: neuvedeno
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 2
      lžíce máslo
    • sůl
    • 1
      hrnek mléko
    • 1
      ks žloutek
    • 3
      hrnek polohrubá mouka
    • 0,5
      kostka droždí
    • tuk na vymazání nebo pečicí papír
    • kmín na posypání
    • mouka na vál
    • mák na posypání
    • rozšlehané vejce na potření
    • hrubá sůl na posypání
    • 1
      lžička cukr krupice

Postup přípravy receptu

  • Do půlky vlažného mléka vsypeme droždí, cukr a lžíci mouky. Zamícháme, aby vznikl kvásek. Zbytek mouky osolíme, přidáme žloutek, zbytek mléka, rozpuštěné máslo a kvásek. Těsto pořádně zpracujeme – má být tuhé. Necháme několik hodin vykynout.
  • Z těsta vyválíme tenké plátky, vykrojíme do trojúhelníku a rolujeme ke špičce. Necháme ještě pěkně nakynout, potřeme rozkvedlaným vajíčkem a posypeme kmínem, mákem či solí. Pečeme v troubě 20–30 minut na 200–220 stupňů.
  • Aby bylo pečivo tak dobré, jako kupované, je dobré použít místo mléka vodu a místo másla olej.
Zařazení: Ostatní Pečiva

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: