Těsto připravíme tak že smícháme hladkou mouku, droždí, cukr, sůl a olej. S postupným přidáváním teplé vody připravíme těsto, které následně necháme 20 vykynout na teplém místě.
Mezitím co nám těsto kyne tak si připravíme "sugo" pomocí loupaných rajčat v plechovce které běžně koupíte v každém supermarketu. S pomocí tyčového mixéru si v nějaké misce rozmícháme polovinu plechovky loupaných rajčat, přidáme stroužek česneku, sůl, oregano a dvě lžičky olivového oleje a vše rozmixujeme.
Nastrouháme si mozzarelu (když bude hodně měkká, nakrájíme na plátky), cibuli oloupeme a nakrájíme na plátky.
Když už máme připravený suroviny, můžeme se pustit do díla.
Těsto si připravíme na pracovní plochu a pomocí válečku vyválíme, dáme na pekáč, pomažeme tak 1-2mm vrstvou "suga“, posypeme nastrouhaným sýrem, poklademe plátky pizza šunky a choriza a plátky cibule zasypeme zbytkem sýra a dáme péct při 200 - 250 stupních.
Tip: Pokavaď zvolíte pizzu, jako občerstvení pro své přátele můžete udělat minipizzi.
Toto množství je na jeden dort, doma ale dělám 2 naráz. Jednak protože se jeden rychle sní a dělat z dvojité dávky je i…
více o Mandlový dort s meruňkami
Na rozpáleném tuku osmažíme cibuli. Přidáme na kostky pokrájené maso (hovězí, vepřové, drůbeží), které jsme osolili a…
více o Hovězí s hlívou na hořčici
Plátky toastu si položíme na plech vyložený papírem na pečení a posypeme sýrem. Pečeme na 200 stupňů dozlatova.
Cibuli…
více o Francouzská cibulačka IV.