Domácí zapékané müsli

2.5

hodnoceno: 10
Příprava: 35 minut
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

  • Dle chuti
    • rozinky
    • sušené ovoce
    • nasekané ořechy
    • 70
      g med
    • 250
      g ovesné vločky
    • 100
      g hnědý cukr
    • 50
      g džus 100 % pomerančový nebo jablečný

Postup přípravy receptu

  • Vše rukama smícháme v míse. Přidáme sušené ovoce, rozinky, ořechy podle chuti (já přidávám rozinky, brusinky, nasekané vlašské ořechy, dobré mohou být i mandle, pokud je můžete). Vznikne taková mazlavá, lepivá směs. Troubu si předehřejeme na 170 stupňů. Na plech dáme pečicí papír a na něj rozprostřeme tuto müsli směs. Dáme do trouby zapékat na 20–30 minut. Po této době vyndáme, trochu promícháme, aby tam nebyly velké slepené kusy a necháme vychladnout.
  • Když vyndáváme, tak se müsli bude zdát ještě jakoby mokré, jako nedopečené, ale pozor – ještě ztvrdne po vychladnutí, takže určitě není potřeba péct ho déle (což jsem já udělala poprvé a bylo pak hodně tvrdé).
Zařazení: Dezerty

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: