Máslo vyšleháme v krém a postupně přidáváme cukr krupici a balíček vanilkového cukru. Šleháme tak dlouho, dokud nevznikne hmota. Poté přidáváme jeden po druhém žloutky. Odděleně smícháme mandle, 1/2 vanilkového cukru a 120 ml smetany. Šleháme šlehačem na nejvyšší stupeň. Obě hmoty potom spojíme.
V míse si smícháme mléko a rum. Do této směsi krátce namáčíme cukrářské piškoty, které pokládáme do formy s rovným dnem. Kraje vysteleme alobalem. Dno vyložíme polovinou piškotů, na povrch naneseme polovinu krému, přikryjeme druhou polovinou piškotů a rozdělíme na něj zbytek krému. Uhladíme a dáme na 3–4 hodiny na chladné místo.
Po ztuhnutí vyjmeme z dortové formy a polovinou šlehačky potřeme bok i povrch dortu, druhou polovinou naplníme cukrářský sáček s řezanou trubičkou a dort ozdobíme.
Připravené těsto si rozdělíme na dva plechy na pečící papír potřený olejem. Snažíme se, aby bylo na obou stejně a šup…
více o Osvěžující Kinder mléčný řez
Prosetou mouku se sodou promícháme s vejcem, cukrem, medem, skořicí a perníkovým kořením. Těsto necháme nejlépe přes…
více o Medové perníčky z žitné mouky
Maso pokrájíme na plátky, po stranách plátky nakrojíme, naklepeme je, osolíme a opepříme. Špek pokrájíme nadrobno a s…
více o Cibulovo-česnekové plátky