Žampiony očistíme, rozkrájíme a podusíme. Poté je osolíme a okořeníme kmínem.
Nadrobno pokrájenou cibuli a anglickou slaninu nakrájenou na kostky orestujeme a smícháme se žampiony.
Ke směsi přidáme vařené brambory nakrájené na plátky, vše důkladně promícháme, osolíme, opepříme a zalijeme rozšlehanými vejci. Zapečeme v troubě asi 30 minut.
Před podáváním posypeme jemně krájenou pažitkou.
Vhodným doplňkem je rajčatový salát nebo sladkokyselá okurka.
Mléko smícháme s moukou, solí, česnekem a všleháme vejce. Kapustu nakrájenou na nudličky spaříme, scedíme a přidáme k…
více o Krakonošovy drny s kapustou
Jahody s pudinkem uvařit a nechat vychladnout. Našlehat máslo a cukr, vešlehat vychladlou směs. Natírat na jakýkoli…
více o Jednoduchý jahodový moučník
Rozinky namočíme do vody. Máslo necháme změknout při pokojové teplotě a vyšleháme ho v misce do pěny. Postupně přidáme…
více o Tvarožník s ořechy a rozinkami
Z mouky, cukrů, tuku,žloutku a citronové kůry vypracujeme hladké těsto, které necháme nejlépe do druhého dne v chladu…
více o „Paličkové" linecké cukroví
1. Pórek okrájejte tak, aby vám zbyly pouze bílé a světle zelené části. Dobře opláchněte a nakrájejte na 5 cm kousky.
…
více o Pórkovo-bramborová polévka
Nakrájíme cibuli na kostičky a osmahneme ji lehce na oleji, přidáme mleté maso a koření a dusíme, až bude maso hotové. …
více o Zapékaná cuketa s mletým masem