Příprava drštěk: Pokud použijeme předvařené dršťky, pouze je propláchneme a uvaříme v osolené vodě. Měkké dršťky scedíme a necháme vychladnout.
Čerstvé nepředvařené dršťky dobře propereme nejméně třikrát ve vlažné vodě. Potom je nakrájíme na nudličky a vložíme do vlažné vody, přivedeme k varu a vaříme cca čtvrt hodiny. Scedíme, dáme novou vodu a opět vaříme čtvrt hodiny. Toto zopakujeme ještě jednou, celkem tedy třikrát. Poté poslední vodu osolíme a dršťky doměkka uvaříme.
Polévka postup: Na sádle nebo oleji osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, zaprášíme moukou a ještě chvilku restujeme. Zalijeme vodou, přidáme dršťky, papriku, majoránku, kmín, sůl, pepř, prolisovaný česnek a krátce povaříme. Nakonec dochutíme nebo můžeme přidat pár kapek maggi.
Předvařené dršťky můžeme udělat ve větším množství a zbytek dát do mrazáku.
Uzený špek na kostičky dáme do hrnce spolu s cibulkou a osmažíme dorůžova. Přidáme fazole v plechovce, necháme zhruba 5…
více o Mexická dršťková polévka
Vejce vyšleháme s moučkovým cukrem, přidáme všechny ostatní suroviny kromě kakaa a dobře promícháme.
Dvě třetiny těsta…
více o Mramorová bábovka ze šlehačky
Čočku namočíme tak na 2 hodiny a ve stejné vodě dáme vařit s novým kořením, pepřem, bobkovým listem a solí. Po změknutí…
více o Čočková polévka podle Romany
připravíme si formu na bábovku,vymažeme formu máslem a vysipeme moukou.všenchny ingredience zamícháme v hrnci a dáme do…
více o snadná a rychlá bábovka