Dýňová šťáva

2.8

hodnoceno: 10
Příprava: 30 minut
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 1
      lžíce med lze použít i pampeliškový, ale výsledek není tak dobrý
    • 2
      šálek jablečná šťáva
    • 2
      šálek dýně pokrájené na kousky
    • 0,5
      šálek ananasový džus ideálně stoprocentní

Postup přípravy receptu

  • Recept je vhodný na oslavy, je zdravější než chemické limonády, ale je stejně lahodný. Má sladkokyselou chuť, kterou bych přirovnal k jahodám.
  • Uvedl jsem přípravnou dobu 30 minut, ale to platí pouze, pokud dýni pasírujete ručně, pokud máte odšťavňovač, bude vymačkaná za chvíli.
  • Dýni vymačkáme nebo odšťavníme tak, abychom jí co nejmíň vyhodili.
  • Přilijeme jablkový a ananasový džus a zamícháme (recept se jmenuje dýňová šťáva, ale samotná nemá výraznou chuť). Potom přidáme lžíci medu a mícháme, než se rozpustí.
  • Rozlijeme do lahví a necháme hodinu stát v lednici.
  • Pokud podáváte na halloweenské párty, lze přisypat potravinářské barvivo a vydávat nápoj např. za dračí krev (ačkoliv já to považuji za nezdravý a nevkusný přežitek).
  • V případě pozdější konzumace je vhodné prolít přes sítko nebo pasírovací plenu, abychom se zbavili kalu na dně lahve.
  • Nerozlévat do lahví od alkoholu, mohlo by se urychlit kvašení!
  • Dobrou chuť!

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: