lžíce
med
1 lžíce medu a 1 lžíce javorového sirupu (nebo jen 2 lžíce medu)
omega
0,5 cm plátek ztuženého tuku
250
g
sušené mléko
1
lžička
mandlové aroma
Postup přípravy receptu
Do mísy prosijeme odvážené množství cukru a mléka, promícháme a přesypeme do pekárny. Přidáme med, sirup, aroma, vodu a pekárnu pustíme na program mísení těsta bez předehřívání – každá pekárna to má jinak, na mé je to program 7 – Těsto, kde nechávám také mísit a kynout těsta určená na pečení mimo pekárnu. Program necháme běžet cca 10 minut, občas seškrábneme špachtlí hmotu přilepenou na stěnách.
Po 10 minutách máme hmotu promísenou do základní konzistence. Vyndáme ji na pracovní desku a ještě tak 2–3× prohněteme (mějte namočené ruce). Poté si ruce pomažeme tukem a prohněteme naposledy – tuk dá hmotě trochu lesku.
Poté již zpracováváme jako u jiných receptů – obarvení, vyválení na potažení dortu či tvoření ozdob a figurek.
S vodou opatrně, raději postupně přidávat, než to přehnat a pak zahušťovat.
Z ingrediencí připravíme linecké těsto, které natlačíme do velkých lžic jako do formiček. Dáme na plech a podložíme tak…
více o Linecká velikonoční vejce
Ze snítek otrhejte lístky bylinek a nahrubo nasekejte. Do mixeru dejte dijonskou hořčici, přidejte sůl, pepř a nasekané…
více o Country marináda s tymiánem
Hrách si den předem namočíme a v té stejné vodě druhý den uvaříme do měkka, popř. rozvaříme. Mezitím si na trošce oleje…
více o Hrachová polévka s klobásou