Do první mísy dáme: sůl, papriku, česnek, chilli, gril. koření, kari, tymián.
Do druhé mísy dáme: mouku a špetičku soli.
Do třetí mísy dáme: vejce, mléko a vodu (2:1:1).
V hrnci rozpálíme olej. Napřed obalíme kuře v koření, pak v mouce a pak ve vejci. Nakonec do pytlíku nasypeme zbytky koření a mouky. Dáme tam kuře a pořádně protřepeme. Smažíme dozlatova.
Na rozpáleném másle zpěníme mouku, zalijeme vodou nebo vývarem, dochutíme solí a octem, přidáme celé nové koření, pepř…
více o Kulajda se zastřeným vajíčkem
Řepu oloupeme, nakrájíme na plátky a dáme na máslo se šalotkou, taktéž nakrájenou na kolečka. Pak zalijeme pomerančovým…
více o Červená řepa jako příloha
Veku nakrájíme na plátky. Máslo, česnek se solí a nakrájenou zelenou petrželkou utřeme do pěny a potřeme plátky veky z…
více o Australský česnekový chléb