Filety z lososa s cuketovým ragú

3

hodnoceno: 3
Příprava: 20 minut
Porce: 4
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 30
      g máslo
    • 1
      ks cuketa
    • olivový olej
    • 6
      stroužek česnek
    • pepř mletý
    • 10
      ks bazalka
    • 0,5
      ks citron
    • 100
      ml bílé víno - suché
    • 4
      ks losos filety
    • 2
      ks snítka tymiánu
    • 8
      ks cherry rajčátka
    • mořská sůl

Postup přípravy receptu

  • Cuketové ragú:
  • Z cukety odkrojíme špičky na obou stranách. Rozkrojíme ji a nakrájíme na silnější plátky (cca 1,5 cm), aby zůstala po uvaření křupavá. Oloupeme 3 stroužky česneku a nakrájíme je na tenké plátky. Na pánvi rozpálíme olivový olej a orestujeme česnek dozlatova. Přidáme plátky cukety, osolíme, opepříme a opékáme. Podlijeme vínem a necháme krátce povařit. Poté přidáme na půlky pokrájená cherry rajčátka a nakrájených 6–8 lístků bazalky. Nakonec zahustíme a zjemníme máslem. Všechno důkladně promícháme.
  • Filety z lososa:
  • Filety z lososa zbavíme kůže, osolíme a opepříme z obou stran. Na pánvi rozpálíme olej a opečeme filety z lososa z jedné strany. Přidáme větvičky čerstvého tymiánu a zbylé stroužky česneku. Nemusíme je ani loupat, stačí jen překrojit. Poté filety otočíme a krátce opečeme z druhé strany. Pánev odstavíme z ohně a filety necháme ještě chvíli dopéct. Losos se nesmí propéct úplně, aby zůstal šťavnatý. Před podáváním filety polijeme ještě čerstvou šťávou z citronu.
  • Servírování:
  • Na talíř dáme nejdříve cuketové ragú, poté filety z lososa a dozdobíme zbylými lístky čerstvé bazalky. Pokapeme olivovým olejem a osolíme mořskou solí.
Zařazení: Rybí

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: