Florentinky

3.31

hodnoceno: 16
Příprava: 40 minut
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 100
      g máslo
    • 75
      ml mléko
    • 90
      g mandle
    • kandované třešně
    • 40
      g med
    • 125
      g cukr
    • 25
      g oranžáda
    • 25
      g citronáda

Postup přípravy receptu

  • Změklé máslo, cukr, med, mléko, oranžádu a citronádu dáme na pánev a zlehka asi 15 minut povaříme. Pak přidáme mandle nakrájené na nudličky. Troubu předehřejeme na 180 °C. Z mandlového těsta vytvoříme na plechu kopečky. Kandované třešně nasekáme a posypeme jimi cukroví.
  • Pečeme v předehřáté troubě na 180 °C asi 8 minut. Hromádky, které se při pečení příliš roztečou, opravíme kulatou formičkou. Formičku namáčíme do studené vody, aby se na ni cukroví nelepilo.
Zařazení: Moučníky Cukroví

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: