Do marinovací misky dáme prolisovaný česnek, citronovou šťávu, rozmarýn. olej a hořčici.
Ingredience dobře promícháme a pak v ní pečlivě obalíme plátky masa.
Necháme alespoň 3 hodiny v lednici odležet, nejlépe však do druhého dne. Krkovička nádherně zkřehne. Misku přikryjeme folií, aby se česneková chuť nedostala do ostatních pokrmů a naopak, aby nenasála cizí vůně.
Gril rozpálíme na 230°C a maso nezapomeneme před vložením na rošt osolit.
Opékáme z každé strany podle teploty 10 až 12 minut. Maso při obracení nenapichujeme, ale podebereme.
Potom jej necháme v teple alespoň 5 minut odležet a podáváme s čímkoliv co máme rádi.
Maso na grilu nikdy nenapichujeme ale buď podebíráme, nebo použijeme kleštičky.
Vepřová játra omyjeme a připravíme si slabší plátky. Potom je osolíme a opepříme a nastrouhaným česnekem je pomažeme na…
více o Vepřová játra obalovaná