Grilovaná tortilla s kuřecím masem a jogurtovo-bazalkovým dresingem
3.25
hodnoceno: 4
Příprava:40 minut
Porce:4
Kalorie:neuvedeno
Suroviny
1
ks
cibule
menší
150
g
čerstvé žampiony
1
ks
červená paprika
sůl
1
ks
pórek
Zelená část
2
lžíce
olivový olej
2
stroužek
česnek
8
ks
bazalka
oregáno
1
ks
paprika - žlutá
150
g
bílý jogurt
300
g
kuřecí maso
nejlépe ze stehna
100
g
tatarská omáčka
8
ks
tortilla
nebo 4 ks wrapů
200
g
cherry rajčátka
provensálské koření
Postup přípravy receptu
Nejprve si připravíme maso. Kuřecí si rozdělíme na větší kusy, vložíme do misky a přidáme olivový olej. Maso osolíme, přidáme trochu bazalky, oregano a provensálské koření. Vše dobře promícháme a dáme odležet do lednice.
Dále si připravíme dresing. Do misky dáme jogurt, tatarku, 2 stroužky česneku (dle chuti), osolíme a přidáme trochu olivového oleje. Vše dobře promícháme a dáme opět chladit do lednice.
Na špízy si připravíme zeleninu. Postupně vrstvíme cherry rajčata, cibuli, papriku a žampiony. Zeleninu si také můžeme místo na špízu připravit na grilovacím tácku.
Maso společně se zeleninou dáme na dobře rozehřáty gril. Grilujeme tak, aby maso i zelenina zůstalo pěkně šťavnaté. Následně vše stáhneme na velkou desku a nakrájíme na malé kousky a přidáme nadrobno nakrájený pórek. Tortillu (wrap) potřeme připraveným dresingem a na střed po celé délce rozložíme připravenou směs. Tortillu (wrap) dobře zabalíme a na chviličku vložíme zpět na gril, tak abychom vytvořili jemnou kůrku.
Hermelín vyjmeme z obalu, položíme na plátek chleba, potřeme olejem s kořením (může být ostřejší) a na grlilovacím…
více o Grilovaný hermelín na topince
Rýži uvaříme dle návodu. Maso osolíme a lehce naklepeme rukou a opečeme na olivovém oleji (celá prsíčka). Nakrájíme…
více o Rýžový salát s kuřecím masem
Z oleje, česneku a koření (já používám drcený pepř, trošku chilli, koriandr a drcený kmín) připravíme marinádu, kotlety…
více o Božské vepřové kotletky