Suroviny na výrobu tortill smícháme dohromady a uhněteme těsto (horká voda je důležitá pro rozpuštění sádla a pro vhodnou konzistenci na válení tortill). Následně si těsto rozdělíme na 10-12 bochánků a pomocí válečku tvarujeme kulaté tortilly - tloušťka těsta by měla být co nejmenší. Následně tortilly vložíme na rozpálenou pánev bez tuku a osmahneme z každé strany cca 2 minuty (měly by se vytvořit hnědé puchýřky). Následně tortilly ještě teplé vložíme do čisté utěrky, aby neztvrdly. (Pokud budete chtít tortilly zkonzumovat později, doporučuji ohřát v troubě a zvlhčit vodou).
Kuřecí maso nakrájíme na kousky a osmahneme na pánvi do křupava - osolíme a opepříme. Následně smícháme s nakrájenou zeleninou.
Ingredience na výrobu dresingu smícháme v misce, česnek rozdrtíme.
Zeleninu s kuřecím masem zabalíme do tortilly a polijeme připraveným dresinkem.
Brambory jemně nastrouháme, vodu slijeme, přidáme vejce, utřený česnek a mouku, pepř, majoránku a dle chuti osolíme.…
více o Zapečený bramborák se zelím
Tmavou tvarohovou náplň umícháme ze všech ingrediencí na náplň. Žloutky ušleháme s cukry do pěny, pak přidáme rozehřátý…
více o Bábovka tvarohovo-tvarohová
Opláchnuté díly masa protkneme slaninou a osolíme. Očištěnou zeleninu a cibuli nakrájíme na plátky, mírně osmahneme na…
více o Hospodská svíčková na smetaně