Všechno kromě bylinek smícháme a přivedeme k varu. Přidáme bylinky a necháme vychladnout. Do studené marinády dáme filety nejlépe přes noc uležet.
Filety vyndáme z marinády, propláchneme vodou a již nesolíme. Z filetů odkrojíme tučnou část.
Rybu ochutíme citrónovým pepřem.
Lososa opečeme na teflonové pánvi kůží dolů dozlatova, poté otočíme a necháme lehce dopéct. Z boku by měl pérovat, může být syrovější. Kůží dolů rozkrájíme.
Chřest krátce povaříme ve vodě. Nejdříve vkládáme bílý a po dvou minutách zelený.
Na omáčku Mornay si v míse ve vodní lázni vyšleháme žloutky s vínem a octem do husté pěny. Poté odstavíme a vmícháme přepuštěné máslo. Metličkou vymícháme našlehanou hladkou hmotu. Ochutíme solí, pepřem a parmazánem. Takto připravený pokrm můžeme dozdobit pečenými cherry rajčátky.
Oloupané šalotky nasekáme nadrobno a velice pomalu a začastého míchání je osmažíme dozlatova na pánvi s rozehřátým…
více o Paštika s pomerančovou kůrou
Tuk utřeme s moučkovým a vanilkovým cukrem a žloutky. Přimícháme smetanu, mouhu smíchanou s práškem do pečiva a sníh z…
více o Bábovka ze zakysané smetany