Nahrubo nakrájenou cibuli a kmín restujeme na sádle do tmava. Přidáme na kostky nakrájené maso, orestujeme, přidáme sůl, pepř, papriku a protlak. Opékáme. Maso pustí šťávu, kterou vyrestujeme a podlijeme vodou nebo vývarem. Dusíme doměkka. Když je maso měkké, zahustíme ho jíškou nebo chlebem. Necháme provařit, popřípadě dochutíme.
Naše rada: Cibuli nesmažte na guláš najednou. Jakmile chytne tmavě hnědou barvu, odstavte ji. Cibule dojde a bude ještě tmavší bez rizika připálení.
Z másla a mouky připravíme světlou jíšku. Zalijeme ji vlažným vývarem, promícháme, přidáme koření a vaříme asi 30 minut…
více o Rajcatova polevka s ryzi
Brambory uvaříme ve slupce, necháme vychladnout, očistíme a na jemném struhadle nastrouháme. Přidáme mouku s práškem do…
více o Závin z bramborového těsta
Nakrájíme cibuli na kostičky a osmahneme ji lehce na oleji, přidáme mleté maso a koření a dusíme, až bude maso hotové. …
více o Zapékaná cuketa s mletým masem