Hamburger Classic

2.83

hodnoceno: 6
Příprava: 20 minut
Porce: 8
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 2
      ks cibule
    • 1
      hrst sůl
    • 2
      ks rajčata
    • 8
      plátek sýr čedar
    • 1
      hrst pepř mletý
    • 8
      ks houska na hamburgery. V každém supermarketu by je měli mít :-)
    • 1
      sklenice tatarská omáčka
    • 1
      ks ledový salát Pokud jej nevyužijete zbytek na něco jiného, kupte menší 8 plátek
    • 1,2
      kg mleté maso - míchané Může být pouze hovězí nebo vepřové, já si oblíbil mix
    • 1
      balení kečup

Postup přípravy receptu

  • Osvědčený recept na hamburgery, které díky oblíbenosti tohoto jídla v rodině dělám poměrně často :-)
  • 1. Nejprve vezmeme mleté maso, a promícháme ho s pepřem, solí a Worcesterovou omáčkou. Poté z masa vytvoříme 8 placiček (měly by mít tak kolem 15 cm v průměru, tloušťka přes 1 cm, při opečení na pánvi se pak smrsknou na velikost housek)
  • 2. Připravte si cheddar. Pokud máte plátkový sýr tavený (který se dává do toastů), je také dobrý. Placičky opečeme na těžší pánvi nad středním plamenem. Opékáme 2 minuty, a poté placičky obrátíme. Nyní na opečenou stranu každé placky připlácněte plátek sýra. Opékáme další dvě minuty než placky dáme na talíř, a můžeme sestavit hamburger.
  • 3. To, jak si sestavíte svůj hambáč, zálaží čistě na vás, ale klasicky to dělám takto: (odspoda nahoru) spodní housku potřu kečupem a tatarkou, poté vložím maso s rozteklým sýrem, pak cibulku, list salátu, rajče, a horní housku opět potřu kečupem-tatarkou (nebo jiným dresingem dle chuti). Samozřejmě něco mužete vynechat, nebo naopak přidat, podle chuti. Doufám, že vám tento recept pomohl udělat vám vydatnou večeři (nebo oběd) v americkém stylu. :-)
Zařazení: Maso Hovězí

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: