Jako první si nastrouháme brambory najemno. Osolíme, rozklepneme jedno vejce, přidáme mouku a pořádně smícháme. Mouku dáváme do té doby, než je těsto tužší.
Na prkýnko si dáme trošku těsta a pomocí lžíce děláme malé válečky a vhazujeme je do vroucí vody. Jakmile halušky vyplavou, tak je můžeme scedit. Toto opakujeme do té doby, než dojde těsto.
Přichystáme si pánev a na ní osmahneme špek nakrájený na kostky.
Na druhé pánvi uděláme další 2 vejce (míchaná vejce).
Halušky, míchaná vajíčka a špek smícháme dohromady a podáváme.
Krém je nutno udělat den předem: jednu smetanu uvedeme do varu, nalámeme do ní bílou čokoládu, mírně vaříme asi 1 min.,…
více o Pařížské kostky černobílé
Z mouky, cukrů, tuku,žloutku a citronové kůry vypracujeme hladké těsto, které necháme nejlépe do druhého dne v chladu…
více o Paličkové cukroví – linecké