Do pekárny nalijeme vlažné mléko, sůl, vejce a mouku, do které jsme přidali droždí. Spustíme program na kynuté těsto. Až se nám utvoří koule, přidáme rohlík nakrájený na kostičky osmažené na tuku. Těsto na houskové knedlíky necháme v pekárně vykynout.
Pak z těsta utvoříme 2 šišky a vaříme klasickým způsobem ve vařící vodě asi 30 minut. Po vyndání ihned knedlíky propícháme, aby vyšla pára.
Nakrájenou rebarboru dáme do většího kastrolu a přidáme 200 g cukru. Přivedeme do varu, oheň stáhneme a za častého…
více o Jahodovo-rebarborové tiramisu
Švestky zalejeme horkou vodou spolu s troškou slivovice (nemusí být). Po 20 minutách švestky vyjmeme a opatrně, ale…
více o Švestička v křupavé slanině