uděláme kvásek- vlažné mléko , droždí a necháme vzejít poté vlejeme do mísy s moukuo
přidáme vejce a na kostičky nakrájenou veke a hněteme poté necháme vykynout mezy tím si ohřejeme vodu v hrnci . Když je těsto dostatečně vykynuté vyválíme a vložíme do vařící se vody a necháme vařit dvacet minut
poté vyjmeme a ihnet propícháme aby se nesrazily ,nakrájíme na kolečka kráječem
Naklepané hovězí řízky osolíme, opepříme, poctivě namažeme hořčicí. Mírně vymačkané zelí dáme na jeden konec, maso…
více o Španělské ptáčky trochu jinak
Z mouky, cukrů, tuku,žloutku a citronové kůry vypracujeme hladké těsto, které necháme nejlépe do druhého dne v chladu…
více o Paličkové cukroví – linecké
Vejce ušleháme se solamylem a ostatními přísadami. Do těstíčka naložíme naklepané řízky a necháme uležet do druhého dne…
více o Řízky v těstíčku Stella
Mleté maso dáme do mísy, zalijeme smetanou ke šlehání a dobře propracujeme. Osolíme, opepříme, dochutíme muškátovým…
více o Holandské řízky - smetanové