Rozkrájíme cibulku na menší kousky a na rozpáleném sádle necháme lehce zhnědnout, potom přidáme omyté nakrájené maso. Necháme si maso zatáhnout a přidáme papriku (já dávám jak sladkou, tak pálivou). Posypeme kmínem, solí, pepřem a majoránkou, vše necháme hezky orestovat a přidáme rajský protlak. Vždy nechám tak 20 minut vše restovat, než začnu podlívat vodou. Podléváme, dokuď nemá gulášek pěknou barvu a maso není dostatečně měkké.
Na závěr přidáme jeden hovězí bujón pro lepší chuť a česnek. Na zahuštění použijeme buď chleba nebo nastrouhanou bramboru, chutná to mnohem líp, než zahuštěné moukou. Necháme ještě 10 minutek povařit a můžeme podávat.
Všechny suroviny zamícháme, já se s tím nijak nepárám, tvaroh nechá hrudky, ale to jsem vůbec neřešila. A pak smažíme…
více o Vynikající tvarohové lívance
Stejně velké nové brambůrky neloupeme, pouze důkladně očistíme a osušíme a upečeme je na suchém plechu do tmavě hněda.…
více o Dědovy pikantní brambůrky