V Papinově hrnci na rozpuštěném sádle zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme na kostičky nakrájené maso a osmahneme. Přidáme kmín, pepř, papriku a zpěníme asi 10 vteřin. Potom přidáme rozetřenou majoránku, rajské protlaky, všechny kostky bujónů a lehce podlijeme. Chvíli mícháme, až maso pustí šťávu a základ začne houstnout. Potom podlijeme více a pod poklicí dusíme asi 35 minut. Následně vypneme tepelný zdroj a necháme dojít dokud "papiňák" nezchladne a jde bez problémů (není pod tlakem) otevřít.
Vyndáme kostičky masa, šťávu rozmixujeme, zahustíme zásmažkou a šťávu provaříme asi 4 minuty (aby se ztratila chuť mouky). Maso vrátíme do hrnce, zamícháme, necháme prohřát. Guláš podáváme s knedlíkem (pečivem) sypaný bohatě cibulí.
Švestky zalejeme horkou vodou spolu s troškou slivovice (nemusí být). Po 20 minutách švestky vyjmeme a opatrně, ale…
více o Švestička v křupavé slanině
Kotletky naklepeme, osolíme, opepříme, okořeníme grilovacím kořením a natřeme olejem - necháme uležet v lednici asi 2…
více o Kotletky v hořčicové omajdě