Máslo s cukrem, vanilkovým cukrem a špetkou soli utřeme do pěny. Přidáme oloupaná, na malé kostičky nakrájená jablka a ostatní přísady, dobře promícháme. Polévkovou lžící vykrajujeme malé koláčky, které skládáme od sebe na vymaštěný nebo pečicím papírem vyložený plech. Pečeme 15–20 minut na 200 °C. Vychladlé pocukrujeme.
Z mouky, cukru a másla vytvoříme drobenku. 1 hrnek drobenky odebereme a dáme stranou. Do zbytku drobenky vmícháme vejce…
více o Drobenkový koláč s jablky
Trochu zatvrdlé housky nakrájíme na tenké plátky (3-4 mm), mléko nalijeme v nízké vrstvě na mělký talíř a 1/3 plátků…
více o Žemlovka s jablky a tvarohem
Párky na konci nařízneme asi 5 cm do křížku. Listové těsto rozválíme na tenký plát a nakrájíme po délce na osm pruhů.…
více o Vídeňské párky v těstíčku