Jáhly přebereme a třikrát spaříme vroucí vodou, tím je zbavíme hořkosti. Poté je nasypeme do 1,5násobku osolené vody, ve které můžeme rozpustit i kostku zeleninového bujonu, a na mírném ohni vaříme 15 minut, až se všechna voda vsákne.
Na oleji orestujeme drobně nakrájenou cibuli. Když je cibule zlatavá, přidáme kari koření a krátce orestujeme, aby se rozpustilo v tuku a rozvonělo. Přidáme nahrubo nastrouhanou mrkev, podlijeme trochou vody a pod pokličkou 10 minut podusíme. Vmícháme do uvařených jahel, přiklopíme pokličkou a necháme asi 10 minut dojít, aby se propojily chutě. Podle potřeby dosolíme.
Vypracované těsto necháme v chladu odpočinout. Mezitím rozmícháme tvaroh s cukry, pudinkem, žloutky. Vmícháme rozinky a…
více o Tvarohový koláč s ořechy
Vepřový bůček, oloupané párky a slaninu umeleme na masovém strojku, smícháme s vařenou rýží, nakrájenou cibuli, třeným…
více o Jednoduché plněné zelné listy
Ze snítek otrhejte lístky bylinek a nahrubo nasekejte. Do mixeru dejte dijonskou hořčici, přidejte sůl, pepř a nasekané…
více o Country marináda s tymiánem
Zapékací mísu si vymažeme máslem(sádlem) a vyložíme plátky slaniny - i boky mísy.
Vařené oloupané brambory rozmixujeme…
více o Bramborová bašta – zapečená
Kulatou skleněnou či porcelánovou misku cca 0,75 l vymažeme máslem a vysypeme kokosem.
V druhé misce smícháme všechny…
více o Rychlá buchta z mikrovlnky