Jahody rozčtvrtíme a promícháme s Gelfixem, 600 g cukru, citronovou šťávou a vanilkovým cukrem. 400 g cukru necháme v hrnci zkaramelizovat do světlehněda, pak přidáme ovocnou směs a za stálého míchání přivedeme k varu. Prudce vaříme 3 minuty.
Horkou marmeládu plníme do sklenic, uzavřeme, otočíme dnem vzhůru a necháme vychladnout.
Z tohoto množství je 10 skleniček po 250 ml. Pokud se bojíte karamelu a máte na jahodové zavařeniny vlastní recepty, zkuste alespoň část cukru nahradit vanilkou – stojí to za to. A až zkusíte ten karamel, jinou už dělat nebudete.
Broskve nakrájíme na kousíčky, propasírujeme a rozmixujeme. Do studené ovocné dřeně přidáme želírovací cukr v poměru 1…
více o Broskvová marmeláda s rumem
Houby očistíme, nakrájíme a podusíme ve vlastní sťávě doměkka. Vychladlé je pomeleme na masovém strojku (mě se osvědčil…
více o Houbová pomazánka s nivou
Troubu předehřejeme na 200 stupňů. Listové těsto rozválíme a položíme do formy vyložené pečícím papírem. Těsto jemně…
více o Slaný koláč se sýrem Cottage