Listové těsto si rozdělíme na 2 stejné poloviny a vyválíme placku (tenkou). První placku vložíme do nižší kulaté formy na koláč (průměr cca 30 cm), druhou si zatím necháme stranou (měla by být také cca tak velká jako kulatá forma, může být o něco větší).
V míse smícháme tvaroh, zakysanou smetanu a vanilkový cukr (může být i moučkový, množství podle chuti).
Jahody nakrájíme na drobné kostičky a vmícháme do krému z tvarohu a smetany. Krém vložíme do formy, rozetřeme ho na těsto. Náplň přikryjeme 2. částí těsta, okraje slepíme, aby náplň nevytékala. Do vrchního těsta uděláme párátkem dírky.
Povrch koláče můžeme pomazat žloutkem. Koláč vložíme do předehřáté trouby a pečeme, dokud těsto nezezlátne (v plynové troubě cca 30 minut).
Upečený koláč vyndáme z trouby, necháme vychladnout a pocukrujeme moučkovým cukrem. Můžeme přidat šlehačku, výborný je ke kávě. Koláč nakrájíme. Doporučuji jíst kávovou lžičkou, náplň z těsta klouže.
Smíchá se mouka s práškem do pečiva, přidá cukr, skořice, ořechy, nakrájená jablka a nakonec vejce. Vše se smíchá a…
více o Jiřinčina skořicová bábovka
Mrkev nastrouháme nahrubo, dáme do kastrolku, podlijeme trochou vody(12 lžic) a 5 minut podusíme. Pak přisypeme kokos,…
více o Kokosovo-mrkvový zlatý koláč
1den: 1 kg omytého rybízu přelijeme 1 litrem horké vody, přidá se lžička kyseliny citrónové, lehce promíchat a nechá se…
více o Rybízová šťáva za studena